Cercetători din Mississippi, SUA, au realizat recent o „autopsie” a celebrilor „nuggets” de pui la două lanțuri de fast-food din Jackson, ajungând la concluzii șocante. Analizele realizate la primul fast-food au demonstrat că în „nugget” există doar 50% mușchi de pui, restul compoziției fiind alcătuită dintr-un amestec de vase de sânge, grăsime și cartilaje. Probele…
Considerate de grecii antici simbol al iubirii și fertilității, gutuile au devenit astăzi fructe uitate deși, prin nutrienții conținuți și aportul redus de calorii, ele au importante beneficii pentru organismul uman. Beneficii pentru intestin Consumate crude, sub formă de gem sau compot, gutuile au o acțiune benefică și protectoare asupra intestinului. Proprietățile lor anti-diareice sunt…
Cu siguranță ați auzit de numeroase ori discutându-se despre fibrele alimentare și despre cât de bune sunt ele pentru sănătate. Dar ce sunt aceste fibre și în ce alimente le găsim? Este necesar să consumăm suplimente cu fibre sau o alimentație echilibrată este de ajuns? Fibrele alimentare sunt compuși chimici din structura alimentelor, care sunt…
Alimentatia reprezinta un factor determinant pentru performanta sportiva. Si in cazul persoanelor care nu fac sport de performanta, ci doar pentru mentinerea sanatatii si a greutatii corporale in limite normale, alimantatia trebuie sa tina cont de tipul, intensitatea si durata efortului fizic efectuat
Schimbările greutății corporale apar, de obicei, ca urmare a unor modificări în masa musculară și în cea grasă, acestea fiind vizibile într-o perioadă mai lungă de timp și nu de la o zi la alta. Există și posibilitatea unor modificări bruște ale greutății corporale ca urmare a unor schimbări acute a nivelului apei totale din…