Volumul și consistența unei mese bogate în fibre diluează conținutul gastrointestinal. Această diluare încetinește digestia alimentelor și absorbția nutrienților (punctele verzi de pe poză), cauzând o întârziere în creșterea glicemiei, creștere ce apare postprandial. În cazul unei mese mai sărace în fibre, nutrienții sunt mai concentrați; digestia și absorbția se fac mai rapid, cauzând o…
Capacitatea adictiva a unor alimente ar putea constitui una dintre cauzele obezitatii. Mecanismele prin care acestea duc la consumul excesiv de alimente implica sistemele de recompensa de la nivelul creierului care creeaza o motivatie foarte puternica pentru aportul de alimente. Consumul de alimente placute la gust poate influenta dispozitia in acelasi mod ca unele droguri.
Indicele de grăsime corporală reprezintă procentul de grăsime din organism raportat la greutatea totală. Țesutul adipos (grăsimea) din organism protejează organele, căptușește articulațiile, reglează temperatura corporală, depozitează vitamine și are rol de rezervă de energie pentru corp. O cantitate prea mare de țesut adipos poate afecta sănătatea, putând contribui, de exemplu, la apariția hipertensiunii arteriale,…
O reteta simplu de preparat, dar care va ofera multiple beneficii prin vitaminele si mineralele furnizate.
Luna aceasta vom continua proiectul „Exist, deci mi-e foame!” cu o serie de 3 ateliere cu următoarele teme: Alimentația și frumusețea – 9 noiembrie, ora 11.00 Nutriția anti-aging – 16 noiembrie, ora 11.00 Dieta și bolile de piele – 23 noiembrie, ora 11.00 Atelierele vor avea loc la Sediul Central al Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi”…