Piersicul (Prunus persica L.) face parte din familia trandafirilor (Rosaceae), fiind originar din China, unde simbolizează viaţa lungă. Mai multe studii prospective şi epidemiologice au demonstrat că un consum crescut de fructe şi legume scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer şi altor afecţiuni cronice1,2. Prezenţa antioxidanţilor în fructe şi legume joacă…
Deşi am auzit cu toţii în numeroase rânduri că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, foarte puţini dintre noi îşi încep ziua mâncând. Scuzele sunt numeroase şi variate, de la timpul insuficient la apetitul scăzut. Dar, dezvoltarea obiceiului de a lua micul dejun îi poate ajuta pe copii şi adolescenţi să îşi…
Un studiu realizat de cercetătorii Universității Birzeit din Palestina a indicat faptul că dioxidul de carbon din băuturile carbogazoase ar putea fi asociat cu obezitatea. Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au consumat apă carbogazoasă au mâncat mai mult și au crescut mai mult în greutate comparativ cu cei care au băut apă plată. Creșterea…
Clătita cu ou și somon reprezintă un mic dejun echilibrat nutrițional, dar și sățios.
1 kg de grăsime conține 3 km de capilare
Poate părea de necrezut, dar, pentru fiecare kilogram de țesut adipos pe care îl acumulăm, în corpul nostru se formează aproximativ 3 km de vase de sânge.