Quinoa (Chenopodium quinoa) nu este o cereală în adevăratul sens al cuvântului (quinoa este o plantă dicotiledonată, cerealele sunt plante monocotiledonate), fiind considerată, datorită compoziției asemănătoare cu cea a cerealelor, o pseudocereală.De la planta de quinoa se consumă semințele și frunzele, acestea constituind baza alimentației vechilor incași.Semințele de quinoa conțin proteine, carbohidrați, lipide, minerale și…
Oferind un gust dulce, dar fără calorii, îndulcitorii artificiali ar putea părea soluția pentru o scădere eficientă în greutate. O doză obișnuită de băutură răcoritoare furnizează aproximativ 150 Cal, aproape toate din zahăr. Aceeași cantitate de suc dietetic furnizează zero calorii. Alegerea între cele două tipuri de băuturi pare să fie una extrem de simplă.…
Atunci când vine vorba despre greutatea corporala, creșterile ușoare, de 1-2 kg, nu reprezintaă un semnal de alarmaă. Nu trebuie să uităm însă că, spre deosebire de alte afecțiuni, obezitatea nu prezintă simptome imediate. Mai mult, comparativ cu ursul polar, oamenii nu se îngrață într-o perioadă foarte scurtă de timp, consumând o cantitate imensă de…
Ficatul gras non-alcoolic este caracterizat prin acumularea trigliceridelor in hepatocitele persoanelor care nu consuma alcool. Gravitatea acesteia variaza de la steatoza simpla (acumularea de grasime in exces) pana la hepatita steatozica (afectarea celulelor hepatice si inflamarea acestora).
Ficatul, in special cel de pasare, este considerat, in mod traditional, drept un aliment extrem de bogat in nutrienti si care trebuie sa fie inclus in dieta copiilor. Proprietatile benefice ale ficatului sunt valabile doar in cazul animalelor crescute in conditii „bio”, adica ferite de pesticide, hormoni de crestere sau alti compusi chimici cu potential daunator pentru organismul uman.