In general, carnea, pestele, produsele lactate, cafeina, zaharul si sarea sunt alimentele cele mai formatoare de acizi, in timp ce fructele si legumele formeaza compusi alcalini, iar cerealele sunt formatoare de acizi slabi.
Când vorbim despre frumusețe, putem spune că suntem ceea ce mâncăm. Pielea noastră arată nu doar factorii externi la care ne-am expus, cum ar fi razele ultraviolete, poluarea sau fumul de țigară, ci și ceea ce se întâmplă în organismul nostru. Până la urmă, sănătatea pielii, părului și unghiilor noastre pornește de la vitaminele, mineralele…
Conform Agenției Europeane pentru Siguranță Alimentară (EFSA), aspartamul (E 951) și produșii rezultați din scindarea acestuia sunt siguri pentru sănătatea umanaă. Această concluzie a fost publicată după o analiză a tuturor studiilor științifice disponibile în acest sens. Aditivul utilizat ca îndulcitor este considerat sigur atunci când nu este depășită Doza Zilnică Admisă de 40 mg/kgc/zi.…
Femeile care consuma multii carbohidrati – precum chipsurile, pastele sau painea – au un risc crescut cu 29 pana la 41% sa fie diagnosticate cu depresie;
Tratamentul dietetic are la baza restrictia alimentelor bogate in purine. Astfel, daca dieta tipica conţine 600-1000 mg purine/zi, in guta severa se reduce aportul la 100-150 mg/zi. De asemenea, se recomanda o dieta bogata in lichide, cu legume şi fructe pentru alcalinizarea urinii.