Sub denumirea de Spirulină este comercializată masa uscată a unei cianobacterii, Arthrospira platensis, acesta fiind un produs în totalitate de origine biologică. Algele, și în special microalgele, au fost folosite ca aliment din timpuri preistorice și joacă în continuare un rol important în tradițiile culinare din multe state, în special din Asia. Astăzi, câteva companii…
De la cumpărarea lor din magazine şi până la prepararea în bucătărie, alimentele trebuie să fie prelucrate într-un mod sigur şi responsabil, pentru a evita contaminarea cu microorganismele din mediul înconjurător. Există câteva greşeli pe care, poate, mulţi dintre noi le facem involuntar şi inconştient atunci când vine vorba de alimentaţia noastră. Folosirea unui singur…
Alimentația sănătoasă este foarte importantă pentru sănătate și poate preveni foarte multe afecțiuni. Cu toate acestea, există persoane pentru care această dorință de a mânca saănătos poate deveni dăunătoare. Ortorexia nervoasă este o tulburare de alimentație caracterizată de preocuparea extremă și obsesivă pentru consumul de alimente sănătoase; persoana afectată evită alimente cum ar fi carnea…
Distanta de la peste la produsul final – surimi este atat de mare incat putem uita de unde s-a plecat. Pentru ca in Asia aceasta este un fel de mancare a saracului, de foarte multe ori pestele folosit nu este chiar de cea mai buna calitate.
Nimic nu se compară cu o ciorbă preparată dintr-o găină crescută la curte! Din păcate, astfel de delicii ne sunt oferite tot mai rar, puii din comerț „cu sau fără hormoni și injectați sau nu” fiind singurii pe care îi avem la dispoziție. În ceea ce privește ouăle, putem alege din diversele categorii din supermarket,…