Prepararea termică a unor vegetale le poate creşte conţinutul în antioxidanţi. Astfel, încălzirea acestor vegetale eliberează antioxidanţii prin distrugerea pereţilor celulari. Studiile au arătat că atunci când se consumă spanac preparat termic (sau morcov preparat termic) nivelul de betacaroten (un antioxidant ce protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului pulmonar) din sânge este mult mai…
Ouăle cu somon reprezintă un aperitiv simplu de preparat, pentru realizarea căruia aveți nevoie de doar 15 minute! Ingrediente pentru 12 porții: 6 ouă50 grame de brânză moale/cremă de brânză50 grame de somon afumat, plus somonul folosit pentru decorarepiper negrusareulei de măsline Mod de preparare: Fierbeți ouăle. Odată fierte, puneți ouăle în apă rece 5…
Colonul iritabil reprezintă o patologie funcţională care nu are o cauză aparentă, având însă o mare răspândire în populaţie. Această afecţiune este caracterizată prin durere abdominală şi tulburarea tranzitului intestinal (diaree, constipaţie sau alternanţă diaree-constipaţie). Simptomele pot fi continue sau intermitente şi sunt prezente pe o perioadă de cel puţin 3 luni pentru ca diagnosticul…
Quesadilla este un preparat culinar inspirat din bucătăria mexicană. Concret, quesadilla reprezintă o clătită cu o umplutură pe bază de brânză. Clătita este preparată pe grill sau în tigaie, folosindu-se tortillia. Istoric… În secolul al XV-lea, când conchistadorii spanioli au ajus în Lumea Nouă, acest preparat culinar se număra deja printre preferințele poporului mesoamerican. Spaniolii…
O parte integrantă a unui stil de viaţă sănătos constă în evitarea apariţiei acelor momente de foame puternica în urma cărora mâncăm cantităţi foarte impresionante de alimente. De foarte multe ori, ţinem cont doar de caloriile pe care le conţin alimentele consumate şi evităm anumite mâncăruri pe care le considerăm nesănătoase, dar nu luăm în…