Ingrediente:
- Aproximativ 1 kg de piept de curcan
- Sfoară alimentară (pentru legat carnea)
Pentru marinată:
- O lingură de gem de afine (sau gem din alte fructe închise la culoare)
- Două linguri de oțet balsamic
- 1/8 linguriță sare
- 1 ½ linguriță miere de albine
- 1/8 linguriță usturoi pudră
- 1/8 linguriță busuioc uscat
- 1/8 linguriță ardei iute uscat
- Se pot adăuga și alte condimente, în funcție de preferințe
Indicații:
- Într-un castron se amestecă toate ingredientele (în afară de carne) pentru prepararea marinatei.
- Tăiați carnea astfel încât să aibă o formă alungită și legați-o cu sfoara alimentară pentru a-și păstra forma.
- Puneți carnea de curcan într-un vas mic alungit (poate fi o tavă de pâine), ungeți carnea cu marinata, rotind-o pe toate părțile.
- Acoperiți vasul cu o folie de plastic și țineți la frigider timp de 24 de ore, la marinat.
- Ziua următoare, preîncălziți cuptorul la 180ºC;
- Scurgeți marinata din tava cu carne într-un alt vas și amestecați-o cu 1 ½ linguri de apă.
- Picurați jumătate din marinată înapoi peste carne și păstrați cealaltă jumătate pentru a o adăuga peste preparat pe parcursul coacerii.
- Puneți carnea la cuptor timp de 45 de minute, adăugând la fiecare 10-15 minute câte puțin din marinata rămasă.
- Scoateți tava cu carne și lăsați-o să se răcească.
- După răcire, păstrați preparatul, întreg sau feliat, la frigider.