În zilele în care dispuneți de mai mult timp pentru prepararea micului dejun, puteți încerca o clătită cu ou și somon, un preparat echilibrat nutrițional și sățios.
Pentru preparare, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- două ouă;
- o lingură de ceapă verde mărunțită sau pătrunjel proaspăt mărunțit;
- un vârf de sare și unul de piper negru măcinat;
- un strop de ulei de măsline;
- două lingurițe de iaurt grecesc;
- 40g somon afumat;
- Puțină coajă de lămâie rasă și un pic de suc de lămâie;
- o mână de salată verde, valeriană, spanac.
Mod de preparare:
- Se bat ouăle și se adaugă verdeața, sarea și piperul. Se încălzește o tigaie nonaderentă, se adaugă un strop de ulei și apoi se adaugă ouăle. Se prepară timp de un minut;
- Se întoarce ”clătita” pe cealată parte și se prepară încă un minut (până se rumenește ușor);
- Se amestecă iaurtul cu coaja de lămâie rasă, cu sucul de lămâie și piperul. Se pune somonul peste clătita din ou, se adaugă frunzele (salata verde, spanacul, valeriana) și apoi amestecul cu iaurt;
- Se rulează clătita și poate fi consumată.