Digi24: Tânăr, în stare gravă, după o cură de slăbire

Efectele pastilelor pentru slăbit pot fi devastatoare asupra organismului, pornind de la afectarea inimii, de exemplu, și putând ajunge până la efecte psihice – Adina Rusu, nutriționist-dietetician, pentru Digi 24. Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/un-adolescent-a-ajuns-in-stare-grava-la-spital-dupa-o-cura-de-slabire-a-pierdut-50-de-kilograme-in-mai-putin-de-un-an-2131011?fbclid=IwAR2-IYbI6S89VoA3vOqonVDps0OZtpfhZOE3mUCDsdRxODcXQkbS-WEkYL4

Details

TVR Iași: Autotratament periculos

Foarte mulți copii și adolescenți ajung să consume astfel de pastile de pe internet, uneori chiar la recomandarea părinților. Efectele pot fi devastatoare, aceștia fiind în plin proces de dezvoltare – Adina Rusu, nutriționist dietetician, pentru TVR Iași. Sursa: https://www.facebook.com/tvriasi/videos/803860440895272/

Details

Intestinul, al doilea creier?

Suntem convinși că centrul de comandă al organismului nostru se află la nivelul creierului, că rețeaua neuronală de acolo știe tot și controlează fiecare dintre miliardele de reacții care au loc la nivelul corpului uman. Mintea noastră poate influența pozitiv funcționarea organelor, așa cum gândurile negative, stresul, situațiile care ne afectează negativ psihicul se reflectă…

Details

Este zahărul brun mai bun decât cel alb?

Pentru mulți dintre noi răspunsul la această întrebare este, inevitabil, afirmativ, prin asociere poate cu faptul că versiunile brune ale multor alimente precum orez, pâine sau paste sunt incontestabil mai bogate în nutrienți. Diferența dintre zahărul alb și cel brun Zahărul brut se obține din trestia de zahăr, având culoare ușor brună. Această culoare este…

Details

Adevărul despre băuturile energizante

Conform unor studii recente, între 30 și 50% dintre tineri consumă băuturi energizante. Efectele pe termen lung pe care le au ingredientele din băuturile energizante atunci când sunt combinate nu sunt cunoscute. Pe măsură ce aceste produse devin tot mai populare și îngrijorarea privind siguranța lor cresște. Se crede că efectele negative raportate până acum…

Details

Combinarea alimentelor: adevăr sau ficțiune?

Despre importanța modului în care combinăm alimentele s-au scris numeroase cărți, teoriile principale fiind că „nu ar trebui să consumăm niciodată proteinele și carbohidrații împreună” sau că „ar trebui să mâncăm fructele întotdeauna singure și nu în combinație cu alte alimente”. Desigur, mai există și „teorii” conform cărora combinarea carbohidraților cu proteine ar duce la…

Details