Kilogramele în plus, vinovate de îmbolnăvirea prematură a articulaţiilor

Studiile au arătat că obezitatea accelerează degradarea articulaţiilor, în cazul persoanelor care au o problemă cu greutatea, fiind crescută în special incidenţa osteoartritei genunchiului (gonartrozei). Excesul ponderal aduce cu sine dificultate la alergare, la simpla ridicare de pe scaun sau la urcatul scărilor. Acest lucru este explicat, din punct de vedere biomecanic, prin faptul că,…

Details

Impactul obezităţii asupra sistemului venos

Pentru a va pastra sau imbunatati functionarea sistemului venos si pentru a avea o buna circulatie a sangelui, este foarte important sa va mentineti greutatea corporala in limite normale. Presiunea abdominala crescuta, ce poate fi cauzata de obezitate, sarcina sau chiar de constipatia cronica, opune rezistenta intoarcerii sangelui prin vene, facand functionarea sistemului venos mai greoaie.

Details

7 secrete pentru a scăpa de kilogramele în plus

Scăderea în greutate este doar prima parte a luptei – menținerea greutății obținute fiind cea de-a doua parte. Iată câteva strategii care vă pot ajuta pentru a câştiga lupta cu kilogramele în plus: Strategia nr. 1: Optați pentru un regim alimentar low-cal (aport redus de calorii), cu un aport scăzut de grăsimi şi de carbohidraţi.…

Details

Lapte pasteuriat sau UHT?

Laptele reprezintă unul dintre cele mai consumate alimente, având calităţi nutriţionale excepţionale. Diferenţele dintre tipurile de lapte pe care le putem achiziţiona sunt date nu doar de preţ sau compoziţie, ci şi de caracteristicile microbiologice ale acestuia. Pentru mulţi dintre noi, alegerea nu este deloc una uşoară: preferăm laptele pasteurizat, mai ieftin, cu o perioadă…

Details

Vinetele – puţine calorii, numeroase beneficii

Denumire ştiinţifică : Solanum melongena var. esculentum. Familia : Solanaceae Deşi le recunoaştem uşor datorită cojii sau pieliţei de culoare violet închis, aceste legume se găsesc şi în varietăţi galbene, verzi sau chiar albe. Dacă la preparare nu se adaugă o cantitate mare de grăsimi, vinetele au puţine calorii. În plus, ele sunt bogate în…

Details

Realitatea din spatele dietelor fără gluten

Dieta fără gluten este un regim alimentar recomandat a fi urmat, pe tot parcursul vieţii, de către persoanele diagnosticate cu boala celiacă. Boala celiacă este o boală autoimună ce afectează intestinul subţire, împiedicând absorbţia nutrienţilor din alimentele consumate. Afectarea intestinului subţire este cauzată de o reacţie la glutenul consumat, o proteină ce se găseşte în…

Details

Pepenele verde – valori nutriţionale

Denumire ştiinţifică : Citrullus lanatus Familia : Cucurbitacées. Valorile nutriţionale ale pepenelui verde   Pepene crud, 125 ml (½ cană) / 80 g Calorii 24 Proteine 0,5 g Glucide 6,1 g Lipide 0,1 g Fibre alimentare 0,3 g Încărcare glicemică: Slabă Putere antioxidantă: Slabă Soursa: Fichier canadien sur les éléments nutritifs, 2010. Pepenele verde reprezintă o sursă importantă de…

Details

Spanacul: proaspăt sau preparat termic?

Prepararea termică a unor vegetale le poate creşte conţinutul în antioxidanţi. Astfel, încălzirea acestor vegetale eliberează antioxidanţii prin distrugerea pereţilor celulari. Studiile au arătat că atunci când se consumă spanac preparat termic (sau morcov preparat termic) nivelul de betacaroten (un antioxidant ce protejează împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului pulmonar) din sânge este mult mai…

Details

Ouă cu somon

Ouăle cu somon reprezintă un aperitiv simplu de preparat, pentru realizarea căruia aveți nevoie de doar 15 minute! Ingrediente pentru 12 porții: 6 ouă50 grame de brânză moale/cremă de brânză50 grame de somon afumat, plus somonul folosit pentru decorarepiper negrusareulei de măsline Mod de preparare: Fierbeți ouăle. Odată fierte, puneți ouăle în apă rece 5…

Details