Recomandări nutriționale pentru pacienții cu COVID-19 tratați la domiciliu
Ghidul privind recomandările nutriționale în cazul pacienților cu COVID-19 tratați la domiciliu…
DetailsGhidul privind recomandările nutriționale în cazul pacienților cu COVID-19 tratați la domiciliu…
DetailsPentru a prepara această salată răcoroasă de vară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 castraveți medii, feliați; 4 căni de pepene verde tăiat cubulețe; 1/4 cană mentă verde, mărunțită; două cepe verzi, tocate mărunt; sucul de la o lămâie verde (lime); 30 ml ulei de măsline; 1/4 cană brânză feta, mărunțită; sare și piper după…
DetailsPeste 7 milioane de oameni au cumparat o carte care sustine ca dieta ar trebui sa fie personalizata in functie de grupa sanguina! Exista insa fundament stiintific pentru aceste teorii?
DetailsBem sau nu suc de portocale la micul dejun? Încărcat cu zaharuri, poate determina acest suc, pe lângă o „explozie” energetică de moment, o „încetinire” ulterioară a metabolismului, mai exact o scădere a „arderilor” grăsimilor?
DetailsCat control avem asupra greutatii noastre corporale? Si cat de mult este influentata greutatea de genetica? Care este cea mai buna dieta pentru a slabi? Se poate slabi doar prin dieta? Sau este obligatorie activitatea fizica? Cum stim cat ar trebui sa cantarim?
DetailsIn general, carnea, pestele, produsele lactate, cafeina, zaharul si sarea sunt alimentele cele mai formatoare de acizi, in timp ce fructele si legumele formeaza compusi alcalini, iar cerealele sunt formatoare de acizi slabi.
DetailsCând vorbim despre frumusețe, putem spune că suntem ceea ce mâncăm. Pielea noastră arată nu doar factorii externi la care ne-am expus, cum ar fi razele ultraviolete, poluarea sau fumul de țigară, ci și ceea ce se întâmplă în organismul nostru. Până la urmă, sănătatea pielii, părului și unghiilor noastre pornește de la vitaminele, mineralele…
DetailsConform Agenției Europeane pentru Siguranță Alimentară (EFSA), aspartamul (E 951) și produșii rezultați din scindarea acestuia sunt siguri pentru sănătatea umanaă. Această concluzie a fost publicată după o analiză a tuturor studiilor științifice disponibile în acest sens. Aditivul utilizat ca îndulcitor este considerat sigur atunci când nu este depășită Doza Zilnică Admisă de 40 mg/kgc/zi.…
DetailsFemeile care consuma multii carbohidrati – precum chipsurile, pastele sau painea – au un risc crescut cu 29 pana la 41% sa fie diagnosticate cu depresie;
DetailsTratamentul dietetic are la baza restrictia alimentelor bogate in purine. Astfel, daca dieta tipica conţine 600-1000 mg purine/zi, in guta severa se reduce aportul la 100-150 mg/zi. De asemenea, se recomanda o dieta bogata in lichide, cu legume şi fructe pentru alcalinizarea urinii.
Details